Samenwerkingen

 • Pleisterplaats Ressen

  In Ressen ligt een van de oudste kerken van Nederland. Door de eeuwen heen en tot op de dag van vandaag is hier de stilte gezocht, gedoopt, gevierd, gerouwd, getrouwd en gebeden. Het kerkje midden tussen de boomgaarden nodigt uit om even pas op de plaats te maken, stil te worden en alleen of samen met anderen te zoeken naar verbinding en verdieping.

  De 4-plek is hier gestart met een pioniersplek: Pleisterplaats Ressen; speciaal bedoeld voor mensen voor wie de drempel naar ‘de kerk’ te hoog is of voor wie zich niet (meer) thuisvoelt in de meer traditionele vormen van kerk-zijn. In de praktijk blijkt dat juist mensen die geen kerkelijke achtergrond of banden hebben, zich hier thuis voelen.

  Pleisterplaats Ressen wordt gedragen door pionier Wilma Hartogsveld (tevens predikant van de 4-plek) en een kleine, enthousiaste groep mensen met een brede interesse op het gebied van religieuze en zingevingsvragen en een ruime ervaring in het begeleiden van mensen hierbij.

  Meer info

  Website – Pleisterplaats Ressen
  Facebook – Pleisterplaats Ressen
  Aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief: info@pleisterplaatsressen.nl.

 • Wegen met Zegen

  Wegen met Zegen is een pelgrimsroute die op een natuurlijke manier ontstond vanuit een initiatief van Pleisterplaats Ressen, de katholieke parochie H. Maria Magdalena en de Antonius van Paduakerk, en bleef groeien tot wat het nu is: een pelgrimsroute van elf etappes die allemaal in één dag te wandelen zijn.

  De route neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om je hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor jou en voor hen wie je lief zijn.

  Meer info

  Website – Wegen met Zegen
  Facebook – Wegen met Zegen