Gebouwen

 • Lent

  De eerste vermelding van deze monumentale kerk dateert van 1329. Uit stukken van 1500 blijkt dat de kerk aan St. Maarten was gewijd. Na de Reformatie hebben de protestanten de kerk in gebruik genomen. Er zijn in de loop der jaren twee branden geweest. In 1886 zijn een toren en een extra buitengevel aan de kerk toegevoegd. De consistorie is vervangen door nieuwbouw.

  Een uitgebreide omschrijving van het gebouw en de culturele waardering is te vinden op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Tevens wordt het gebouw beschreven op Wikipedia.nl en op Reliwiki.nl.

  Orgel

  Het orgel is in 1855 gebouwd door Willem Hendrik Kam. Een technische beschrijving van het orgel is te vinden op Orgbase.nl en op Orgelsite.nl.

 • Oosterhout

  Deze van oorsprong hervormde kerk is in 1900 in gebruik genomen. De kerk had een oude stalen klokkenstoel die die is verwijderd. Daarna heeft het enige tijd geduurd tot de bouw van een nieuwe stalen klokkenstoel.

  Er zijn foto’s te vinden op Reliwiki.nl.

  Orgel

  Het orgel is in 1961 gebouwd door de Gebroeders Van Vulpen. Er is weinig bekend over het orgel. Het wordt wel vermeld op Orgbase.nl en op Orgelsite.nl.

 • Ressen

  De tufstenen kerk is in de 11e eeuw gebouwd, maar in de eeuwen daarvoor heeft er al een houten kapel op diezelfde plek gestaan. In de 12e eeuw is de toren eraan gezet. Na de Reformatie hebben de protestanten de kerk in gebruik genomen. Eind 1944 zijn er twee bommen op de kerk gevallen en deze is na de Tweede Wereldoorlog gerestaureerd, waarbij men uitging van de vermoedelijke situatie in 1450.

  De kerk is te vinden op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de toren staat er apart vermeld. Tevens wordt het gebouw beschreven op Wikipedia.nl en op Reliwiki.nl.

  Orgel

  Het orgel is in 1855 gebouwd door Willem Hendrik Kam. Een technische beschrijving van het orgel is te vinden op Orgbase.nl en op Orgelsite.nl.