Over ons


Wie zijn wij?

Wij zijn een protestantse gemeente. Onze roots liggen in de Betuwe: oude grond waar oorspronkelijke bewoners en nieuwe Nijmegenaren samenleven. Voor al deze inwoners willen we kerk en inspiratiebron zijn. Een plek voor iedereen die op zoek is naar zingeving en verdieping.

Dat doen we op een vernieuwende manier. Zo organiseren we bijvoorbeeld Geloof &…, Eat&Greet en Liberaal christendom; bijeenkomsten met een verschillend karakter, soms luchtig van toon, soms serieus en diepgaand, maar altijd met ruimte voor verbinding en ontmoeting.

Onze naam

De drie protestantse kerken van Lent, Oosterhout en Ressen zijn na een jarenlange samenwerking in 2019 gefuseerd tot één protestantse gemeente. Sindsdien noemen we onszelf De 4-plek: 4, omdat we vinden dat we meer zijn dan alleen drie kerkgebouwen van hout en steen. De 4e plek creëren we overal waar we bij elkaar komen om samen kerk te zijn. Ook daar staan zingeving, ontmoeting en verdieping centraal.

Daarnaast staat onze naam voor de plek waar we het leven samen met God en met elkaar vieren. Bijvoorbeeld op bijzondere, betekenisvolle momenten in het leven, tijdens de zondagse vieringen in één van onze mooie kerken of op christelijke feestdagen.

Ons logo

Het logo van de 4-plek symboliseert drie kerken, een open deur en een 4e plek: overal waar we samenkomen.

De 4-plek is voor iedereen: ieder mens, ongeacht afkomst en geaardheid, is een medemens om mee te delen en te vieren.

Wees welkom!