WIE ZIJN WIJ

Wij zij een protestantse gemeente. Onze roots liggen in de Betuwe. Oude grond waar oorspronkelijke bewoners en nieuwe Nijmegenaren samenleven. Voor al deze inwoners willen we kerk en inspiratiebron zijn. Een plek voor iedereen die op zoek is naar zingeving en verdieping.

Dat doen we op een vernieuwende manier. Zo organiseren we bijvoorbeeld het spiri­tueel café, de nacht zonder dak en de eat & greet. Bijeenkomsten met een verschillend karakter, soms luchtig van toon, soms serieus en diepgaand. Maar altijd met ruimte voor verbinding en ontmoeting.

DE VIERPLEK

De drie protestante kerken van Lent, Oosterhout en Ressen werken al jaren nauw samen. Sinds 2017 noemen we onszelf De Vierplek. Vier omdat we vinden dat we meer zijn dan alleen drie kerkgebouwen van hout en steen. De vierde plek creëren we overal waar we bij elkaar komen om in gesprek te gaan en zo samen kerk te zijn. Ook daar staan zingeving, ontmoeting en verdieping centraal.

Daarnaast staat (de naam) de Vierplek voor de plek waar we het leven samen met God en met elkaar vieren. Bijvoorbeeld op bijzondere, betekenisvolle momenten in het leven, tijdens de zondagse vieringen in één van onze mooie kerken of op Christelijke feestdagen.

ONZE DOMINEE

Sinds begin 2017 is Wilma Hartogsveld onze dominee. Iemand met tact en lef die de weg opent naar vernieuwing. De juiste persoon op de juiste plek, de Vierplek. Wil je weten wie Wilma is en hoe zij vormgeeft aan geloven en verbinden? Kijk dan hier onder naar het filmpje.

Wilma Hartogsveld