Wie zijn wij?

Wij zijn Protestantse Gemeente De 4-plek. Onze roots liggen in de Betuwe. Oude grond waar oorspronkelijke bewoners en nieuwe Nijmegenaren samenleven. Voor al deze inwoners willen we kerk en inspiratiebron zijn. Een plek voor iedereen die op zoek is naar zingeving en verdieping.

Dat doen we op een vernieuwende manier. We organiseren bijeenkomsten met een verschillend karakter, soms luchtig van toon, soms serieus en diepgaand, maar altijd met ruimte voor verbinding en ontmoeting.

De 4-plek

De drie protestantse gemeenten van Lent, Oosterhout en Ressen werken al jaren nauw samen. Sinds 2017 noemen we onszelf de 4-plek. 4, omdat we vinden dat we meer zijn dan alleen drie kerkgebouwen van hout en steen. De 4e plek creëren we overal waar we bij elkaar komen om samen kerk te zijn. Ook daar staan zingeving, ontmoeting en verdieping centraal.

Daarnaast staat (de naam) de 4-plek voor de plek waar we het leven samen met God en met elkaar vieren; bijvoorbeeld op bijzondere, betekenisvolle momenten in het leven, tijdens de zondagse vieringen in één van onze mooie kerken of op christelijke feestdagen.

 

Onze predikant

Wilma Hartogsveld is sinds 2017 predikant van de 4-plek. Wilma is iemand met tact en lef, die de weg opent naar vernieuwing. De juiste persoon op de juiste plek, de 4-plek.

Wil je weten wie Wilma is en hoe zij vormgeeft aan geloven en verbinden? Kijk dan naar onderstaand filmpje.