Nieuws

Schrijfactie voor Amnesty International

Op 10 december, de internationale dag voor de rechten van de mens gaan we schrijven om te strijden tegen het onrecht dat onze medemens wordt aangedaan en om deze medemens een hart onder de riem te steken.
Wereldwijd zitten veel mensen onterecht gevangen. Amnesty International zet zich al jaren in tegen dit onrecht. Deze schrijfactie is één van hun activiteiten. Met zoveel mogelijk brieven willen zij de verantwoordelijke machthebbers op hun nalatigheden wijzen en de betreffende gevangenen laten weten dat er over de hele wereld mensen zijn die zich hun lot aantrekken.
Deze acties hebben ieder jaar weer verrassend mooie resultaten: de gevangenen voelen zich enorm gesteund door de ontvangst van al die brieven en kaarten en de machthebbers zijn niet gelukkig met zoveel negatieve aandacht. Al menige gevangene is vrijgekomen als gevolg van een schrijfactie.
Help dus mee om ook vanuit Ressen zoveel mogelijk brieven te versturen. Je kunt zomaar binnen lopen en net zolang blijven als je wilt. Al wil je maar één brief schrijven, weet dat je welkom bent. Ook kinderen zijn van harte welkom. Elke brief telt.
Voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal is aanwezig, evenals koffie en thee.
Wij zien je graag op 10 december tussen 16.00 en 20.00 uur.

Initiatiefgroep Pleisterplaats Ressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *