Nieuws

Paaschallenge 2021

De Vierplek doet mee aan de Paaschallenge, een uitdagende coronaproof QR-code spel op weg naar Pasen. Jong Protestant maakte het spel speciaal voor jongeren, maar het is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar. Deelnemers kunnen in groepjes van twee personen (of meerdere personen mits uit één huishouden) meedoen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.
In het Paasweekend (van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag) zijn er in Lent negen huizen gemarkeerd met een papier achter het raam met daarop QR codes. Je loopt de route en krijgt steeds een opdracht via de QR code.

Jij als deelnemer bent een ‘tegenstander’ van Jezus. Je weet echter niet welke rol je hebt. Aan het eind van de tocht kun je dat misschien wel raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?
Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar paaschallenge@4-plek.nl. Dan krijg je een mail met alle benodigde info en materiaal!