Doe mee

Leiding voor de kindernevendienst gezocht

Vind jij het belangrijk dat de kinderen in de kerk (leeftijd: ca. 4 tot en met 12 jaar) de Bijbelverhalen op een begrijpelijke manier te horen krijgen en verwerken? En wil jij je daar graag voor inzetten? Meld je dan aan als leiding van de kindernevendienst.

Op dit moment bestaat het team uit 4 mensen en dat zouden we graag uitbreiden met 1 of 2 mensen.

Tijdens de kindernevendienst maken we gebruik van het programma Bijbel Basics, waarin een volledig programma is aangegeven. We bieden dan activiteiten aan zoals vertellen van het verhaal, met elkaar praten over het verhaal, bidden, muziek luisteren, en met elkaar delen hoe het gaat en wat je hebt beleefd. Vervolgens kan het verhaal worden verwerkt in bijvoorbeeld een knutselopdracht of een spel. Bijbel Basics biedt veel handvatten voor verwerking, maar je hebt uiteraard de vrijheid om naar eigen inzicht een andere verwerking te doen.

Naast de ‘gewone’ zondagse kindernevendiensten is de leiding van de kindernevendienst nauw betrokken bij de overstapdienst en bij Palmpasen en organiseert de leiding jaarlijks een kindernevendienstuitje en het kinderkerstfeest.

De leiding van de kindernevendienst vergadert ongeveer 6 keer per jaar.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Jacoline Steinfelder, Ingrid Damen-Nab, Esther Groenenberg of Caroline ’t Hoen of stuur een email aan knd@4-plek.nl.