KIDS

Kindernevendienst en oppas

Er is wekelijks kindernevendienst en oppas tijdens de kerkdienst. De kinderen worden ergens aan het begin van de dienst naar voren geroepen door de voorganger die een kort inleidend gesprekje met ze voert. Daarna steekt een van de kinderen de kaars aan die meegaat met de kinderen naar hun eigen ruimte. Na de lezingen en de overdenking komen de kinderen weer terug in de kerk.
Sinds 2018 werken we met Biblebasics, de methode van het NBV, waarin de belangrijkste/mooiste Bijbelverhalen in drie jaar tijd worden verteld.
Op kerstavond is er een gezinskerstnachtdienst waarin ook opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom zijn.
Wil je op de hoogte blijven van de kindernevendienst ? stuur dan een e-mail aan wilma@4-plek.nl

Musical in één dag
Op 24 maart 2018  heeft de 4-plek in samenwerking met de Jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos. De musical Esther opgevoerd. Deze musical werd in 1 dag in gestudeerd en opgevoerd. Een geweldige happening waar 52 kinderen aan mee hebben gedaan.

Op 30 maart 2019 hebben we Jona opgevoerd met 61 kinderen.

KERK-OP-SCHOOT-VIERINGEN

Een ‘kerk op schoot viering’ is een korte belevingsgerichte korte viering voor kinderen van 0 tot 5 jaar.
Tijdens deze vieringen maken ze op een speelse manier kennis met Bijbelverhalen en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten.
We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten.

Meer informatie is ook te vinden op www.4-plek.nl en op www.kerkopschoot.nl
Aanmelden mag bij wilma@4-plek.nl, maar je bent ook zonder aanmelden welkom.

Graag tot zaterdag 22 juni!

Wilma Hartogsveld en Marieke Klein

KINDERKOOR KOOR4KIDS

Voor kinderen van 4-10 jaar die het leuk vinden om samen te zingen en die graag beter willen leren zingen is er een projectkoor.
Op Kerstavond 2018 was de eerste uitvoering tijdens de gezinskerstviering in Ressen. Ook dit jaar zingt het Kinderkoor op Kerstavond tijdens de gezinsdienst in Lent. Er worden verschillende soorten liedjes gezongen, waarbij wordt gekeken naar wat de kinderen graag zingen en wat ze aankunnen. Repetities zijn op vrijdagavond van 18:15 - 19:15 uur in de kerk van Oosterhout en starten eind oktober. Houd de website in de gaten om te zien wanneer er weer een Kinderkoorproject precies start. Aanmelden bij Wilma@4-plek.nl.

Wilma's vlog

JONGEREN

Er is een actieve jeugd in de 4-plek:

De jeugd van 10-14 jaar komt ongeveer eens per twee weken bij elkaar. Ze bereiden een jeugddienst voor, organiseren een high tea of helpen mee bij het spelen van bijvoorbeeld het kerstverhaal op Kerstavond.

De oudere jeugd doet vooral mee met een aantal activiteiten zoals Nacht-zonder-dak en een aantal diensten. Onze jeugd is actief voor Kinderen in de Knel en organiseert regelmatig acties gedaan om aandacht en geld te vragen voor bijvoorbeeld straatkinderen in Columbia.