Nieuws

Een onvergetelijke Stille Week en Pasen

Voor de tweede keer vieren we Pasen in een lockdown. In de Vierplek willen we u en jou een onvergetelijke Paasweek laten meemaken door iedere dag (van Palmpasen (28 maart) tot en met Pasen (4 april) iedere dag op een bijzondere manier (samen, coronaproof) het verhaal van Jezus mee te beleven.

Concreet:
28 maart, 10:00 uur, online gestreamde Palmpasendienst (via kerkdienstgemist), de kinderen zijn van harte welkom in de kerk van Oosterhout om samen Palmpasenstokken te maken, het verhaal te horen en een kleine optocht te houden

Maandag tot en met woensdag is er ‘s morgens een wat uitgebreider ochtendgebed in Ressen (9:00 uur – 9:30 uur), en ‘s avonds in Oosterhout en Lent een avondgebed van 19:00 uur – 19:30 uur.

Donderdag nodigen wij iedereen uit om samen een Sedermaaltijd te vieren, we beginnen samen online om 19:00 uur en eindigen samen online om 19:45 uur. Recepten, boodschappenlijstjes, teksten met uitleg en mogelijkheden voor als je alleen woont om met iemand samen dit te doen worden per mail verstrekt. (belangstelling? Mail naar Wilma@4-plek.nl)

Goede Vrijdag zijn alle drie de kerken open van 19:00 uur – 20:00 uur
In Lent ligt de nadruk op lezingen van de Passie
In Oosterhout op Passiemuziek
In Ressen staan stilte en gebed centraal
Door alle drie de kerken open te doen en ieder te laten kiezen spreiden we de bezoekers en kan het coronaproof. In Lent wordt gestreamd, dus ook de thuisblijvers kunnen meedoen.

Paaswake om 20:30 uur
Zaterdagavond is er een live gestreamde Paaswake vanuit de kerk van Lent. Ook de mensen van de Stadskerk Nijmegen zullen met ons meestreamen. Marianne Hofman (harp) en Peter Bram ‘t Hoen (orgel) zijn de musici, Wilma Hartogsveld en Henk Gols zullen de dienst samen leiden. We horen verhalen over bevrijding, ontsteken een Paasvuur en gedenken onze doop.

Eerste Paasdag: Dageraadsviering voor de kerk in Ressen, buiten
Om 6:30 begroeten we samen (buiten) het morgenlicht, we luisteren naar het Paasevangelie, ontsteken de nieuwe Paaskaars aan het vuur wat we door de nacht heen hebben aangehouden,  en zingen Paasliederen (op afstand van elkaar natuurlijk) een prachtige manier om Pasen te vieren, afgesloten met warme chocomelk, koffie en krentenbollen.

Eerste Paasdag: 10:00 uur Paasmorgenviering, live gestreamd vanuit Lent. Het halleluja klinkt uitbundig, we worden letterlijk en figuurlijk uitgenodigd om met Christus op te staan! Met vierstemmig zangkwartet onder leiding van Vivien Moffat