Cursus ‘Vieren’

Cursus ‘Vieren’

Datum
21 april 2024
Locatie
De Kosterij, Kerkenhofstraat 5a, Ressen
Tijd
12:00 - 14:00
Soort
4-plek

Wat vieren we nou eigenlijk?

Mis jij bij een pubquiz altijd de vragen over de Bijbel?
Stellen je kinderen vragen over God waar je geen raad mee weet?
Wil je wel eens weten wat er eigenlijk te vieren valt op Goede Vrijdag?
Heb jij levensvragen waar je wel eens over door zou willen praten met andere ‘zoekers’?

Dan is de cursus ‘Vieren’ van de 4-plek iets voor jou!

De cursus ‘Vieren’ is voor mensen van 10 tot 100 jaar en gaat in op de achtergronden van de christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren. In vijf ontmoetingen gaan de deelnemers met elkaar op zoek naar de betekenis van deze ijkpunten in het christelijk geloof aan de hand van interessante video’s, overzichtelijke informatie en kleine oefeningen. Openheid en respect voor elkaars mening staan voorop. Wat geeft jou kracht om door te gaan als het tegenzit?

De eerste cursusbijeenkomst is op zondag 5 november, van 12.00 tot 14.00 uur, in De Kosterij te Ressen, Kerkenhofstraat 5a. De volgende bijeenkomsten zijn op 17 december, 4 februari, 10 maart en 21 april. We beginnen steeds met een eenvoudige lunch.

Bij de cursus hoort een magazine, materiaal met video’s en diverse werkvormen. De cursus staat garant voor mooie ontmoetingen, gesprekken en gezelligheid en wordt geleid door Liseth Klein Wolterink (kerkelijk werker) en Wilma Hartogsveld (predikant).

Per bijeenkomst vragen we een bijdrage van €5 per persoon (inclusief lunch en materiaal), met een maximum van €10 per gezin. Mocht dit een belemmering zijn voor deelname, dan is dit natuurlijk bespreekbaar.

Heb je interesse? Bel (06-53638470) of mail.