Hieronder vindt u een greep uit onze activiteiten. Kijk voor een overzicht van al onze activiteiten in de kalender.

DAGELIJKS OCHTENDGEBED

Op elke werkdag is er in de kerk van Ressen een ochtendgebed van 9:00-9:15 uur.
Samen bidden is vanaf de eerste Christelijke gemeentes een goede en vaste gewoonte. In de kloosters wordt wereldwijd meerdere malen per dag gebeden. Voor velen is het een troostende gedachte: door het tijdsverschil in de wereld kun je er zeker van zijn dat er altijd, 24/7 dus, ergens in de wereld wordt gebeden, ook voor jou.

Het ochtendgebed in Ressen is een moment van aandacht om de dag te beginnen met ruimte voor stilte, meditatieve muziek, een gebed, een tekst uit de traditie en een zegenbede.

Op maandag tot en met vrijdag is de kerk open vanaf 8:45 uur zodat wie dat wil alvast de stilte kan zoeken. De ochtendgebeden bieden een mogelijkheid voor een betekenisvol moment voor iedereen, kerkganger of niet. Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen, of je nu eenmalig mee doet, of regelmatig.

Data: Nader te bepalen.
Meer informatie of vast opgeven: bij Wilma Hartogsveld (wilma@4-plek.nl) , 0653638470

RETRAITEDAGEN

Pas op de plaats, een dagje offline - retraitedagen. Een dag zonder mobiel, tijd voor jezelf, ruimte voor iets nieuws. Dat bieden de retraitedagen die elke oneven maanden op een zaterdag worden
gehouden van 10:30 - 16:00 uur. Vaste onderdelen zijn meditatie, ontmoeting, stiltewandeling en creatieve werkvormen.
We starten om 11.00 uur. De inloop is vanaf 10.30 uur. Het programma duurt tot ca 16.00 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en soep. Neem zelf een lunchpakket mee. We vragen voor deze dag een kleine bijdrage van € 15,- die je ter plaatse contant kunt betalen.We gaan ook naar buiten, dus neem je wandelschoenen mee. Data: 9 maart en 11 mei.
Locatie: De Kosterij, Kerkenhofstraat 3, Ressen
Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Winny Eijbersen, via e-mail: info@pleisterplaatsressen.nl of telefoon 06 – 14 89 45 40.

SPIRITUEEL CAFE

Met enige regelmaat organiseren we een inmiddels beproefd concept: het spiritueel café. We bespreken onderwerpen waar wetenschap en geloof elkaar raken en dikwijls met elkaar lijken te botsen. Alles onder het genot van een kop koffie of thee of een goed glas wijn. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in thema’s rond geloof en wetenschap. De toegang is gratis.
Thema's en data voor het Spirituele cafe's volgen.

PLEISTERPLAATSVIERINGEN

Een aantal keren per jaar worden er in het kerkje in Ressen meditatieve vieringen gehouden. Deze bestaan uit meditatieve liederen uit Taizé, muziek en stilte. De vieringen duren ongeveer een uur en vinden plaats op zondagavond. Na afloop is er gelegenheid om elkaar met een kop koffie of thee te ontmoeten in de nabijgelegen kosterij.

Kijk voor een overzicht van alle evenementen in onze kalender.

KOFFIE OCHTENDEN

Op elke eerste woensdag van de maand is er een koffie ochtend in afisselend Lent, Oosterhout en Ressen, in het bijgebouw van de kerk. De ochtenden zijn van 10:00 uur tot 11: 30 uur en behalve koffie/thee met iets lekkers, ontmoeting en gezelligheid is er ook altijd iets inhoudelijks. Dat kan iets zijn dat door de predikant, de ouderenpastor of een van de ouderlingen wordt ingebracht, maar ook iets dat uit de bezoekers zelf komt. Niet alleen kerkleden zijn welkom en aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen op een koffie ochtend! De data voor het seizoen 2018/2019 zijn: 6 februari (Ressen), 6 maart (Lent), 3 april (Oosterhout), 8 mei (Ressen), 5 juni (Lent), 3 juli (Oosterhout) en 7 augustus (Ressen)

BID&BREAKFAST

Elke laatste vrijdag van de maand is er aansluitend aan het dagelijkse ochtendgebed (op werkdagen van 9:00-9:15 uur) een gezamenlijk ontbijt in de kerk, bij goed weer in de boomgaard. Een mooie combinatie: stilte, bezinning, gebed en ontmoeting. Aanmelden is niet nodig, voor ontbijt wordt gezorgd. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

EAT AND GREET

Een laagdrempelige gelegenheid om nieuwe mensen in jouw omgeving te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Maandelijks koken we voor zo’n 10 personen. Onder het genot van een eenvoudige maaltijd, nemen we de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. We praten dan over thema’s die ter tafel komen, zoals het combineren van werk- en zorgtaken, opvoeden van kinderen en gezondheid, etc. Ds. Wilma Hartogsveld is de gastvrouw van de avonden. De data worden gepubliceerd in de kalender/agenda. Opgeven:  bij Wilma Hartogsveld (wilma@4-plek.nl) / 065363847 of bij Jitske Sietinga (jitske@4-plek.nl)

PELGRIMSWANDELINGEN

Op de eerste zaterdag van de even maanden verzamelen we om half tien in de kerk van Ressen voor de pelgrimswandeling. Tijdens deze bezinnende wandelingen door het prachtige Betuwse land, staan we op gezette tijden stil bij iets wat de natuur ons laat zien of om te luisteren naar een inspirerende tekst. We beginnen met koffie in de kerk en starten na een eerste moment van bezinning de 7 km lange wandeling. Voor de lunch zullen we weer terug zijn in de kerk in Ressen. Aanmelden is niet nodig. Start 9.30 uur vanaf de kerk in Ressen, Kerkenhofstraat 3. Kijk voor een overzicht van al onze activiteiten in de kalender.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten ?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten. Schrijf u dan nu in voor de  nieuwsbrief van één van de activiteiten. U krijgt dan alleen nieuws over de betreffende activiteit. Door onderstaand formulier in te vullen meld u zich aan voor de desbetreffende nieuwsbrief.

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.