Hieronder vindt u een greep uit onze activiteiten. Kijk voor een overzicht van al onze activiteiten in de kalender.

DAGELIJKS OCHTENDGEBED

Op elke werkdag is er in de kerk van Ressen een ochtendgebed van 9:00-9:15 uur.
Samen bidden is vanaf de eerste Christelijke gemeentes een goede en vaste gewoonte. In de kloosters wordt wereldwijd meerdere malen per dag gebeden. Voor velen is het een troostende gedachte: door het tijdsverschil in de wereld kun je er zeker van zijn dat er altijd, 24/7 dus, ergens in de wereld wordt gebeden, ook voor jou.

Het ochtendgebed in Ressen is een moment van aandacht om de dag te beginnen met ruimte voor stilte, meditatieve muziek, een gebed, een tekst uit de traditie en een zegenbede.

Op maandag tot en met vrijdag is de kerk open vanaf 8:45 uur zodat wie dat wil alvast de stilte kan zoeken. De ochtendgebeden bieden een mogelijkheid voor een betekenisvol moment voor iedereen, kerkganger of niet. Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen, of je nu eenmalig mee doet, of regelmatig.

RETRAITEDAGEN

Pas op de plaats, een dagje offline - retraitedagen. Een dag zonder mobiel, tijd voor jezelf, ruimte voor iets nieuws. Dat bieden de retraitedagen die elke oneven maanden op een zaterdag worden
gehouden van 10:30 - 16:00 uur. Vaste onderdelen zijn meditatie, ontmoeting, stiltewandeling en creatieve werkvormen.
We starten om 10:30 uur. De inloop is vanaf 10.00 uur. Het programma duurt tot ca 16.00 uur. Wij zorgen voor koffie, thee, brood en soep. We vragen voor deze dag een kleine bijdrage van € 20,- die je ter plaatse contant kunt betalen. We gaan ook naar buiten, dus neem je wandelschoenen mee. Data: 14 september, 9 november, 11 januari, 7 maart, 9 mei en 11 juli.
Locatie: De Kosterij, Kerkenhofstraat 3, Ressen
Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Winny Eijbersen, via e-mail: winny@4-plek.nl of telefoon 06 – 14 89 45 40.

PLEISTERPLAATSVIERINGEN

Een aantal keren per jaar worden er in het kerkje in Ressen meditatieve vieringen gehouden. Deze bestaan uit meditatieve liederen, muziek, rituelen en stilte. De vieringen duren ongeveer een uur en vinden plaats op zondagavond van 19:30-20:15 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar met een kop koffie of thee te ontmoeten in de nabijgelegen kosterij. De data voor dit seizoen zijn: 22 september, 17 november, 19 januari, 15 maart en 17 mei.
Daarnaast zijn er speciale Pleisterplaatsvieringen op 2 november (lichtjesavond) en rondom Kerst.

Kijk voor een overzicht van alle evenementen in onze kalender.

KOFFIE OCHTENDEN

Op elke eerste woensdag van de maand is er een koffie ochtend in afwisselend Lent, Oosterhout en Ressen, in het bijgebouw van de kerk. De ochtenden zijn van 10:00 uur tot 11: 30 uur en behalve koffie/thee met iets lekkers, ontmoeting en gezelligheid is er ook altijd iets inhoudelijks. Dat kan iets zijn dat door de predikant, of een van de vrijwilligers wordt ingebracht, maar ook iets dat uit de bezoekers zelf komt. Niet alleen kerkleden zijn welkom en aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen op een koffie ochtend! Als de koffieochtend in Lent plaatsvindt is er aansluitend voor wie wil een heerlijke warme lunch in de Open Hof, vlakbij de kerk. De data voor het seizoen 2019/2020 zijn: 4 september (Lent); 2 oktober (Lent, let op in café Eten&Drinken met aansluitend lunch in de Open Hof!), 6 november (Oosterhout), 4 december (Ressen), 8 januari (Lent, daarna lunch in Open Hof), 5 februari (Oosterhout), 4 maart (Ressen), 1 april (Lent met lunch in Open Hof), 6 mei (Oosterhout), 3 juni (Ressen) en 1 juli (Lent, met lunch in Open Hof)

BID&BREAKFAST

Elke laatste vrijdag van de maand is er aansluitend aan het dagelijkse ochtendgebed (op werkdagen van 9:00-9:15 uur) een gezamenlijk ontbijt in de kerk, bij goed weer in de boomgaard. Een mooie combinatie: stilte, bezinning, gebed en ontmoeting. Aanmelden is niet nodig, voor ontbijt wordt gezorgd. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

LEESCLUB

Lees je graag een boek: een (literaire) roman, een biografie, verhalen, gedichten enzovoort en wil je daar met anderen weleens over doorpraten? Binnen de Vierplek start dit seizoen een boekenclub. In 2 à 3 maanden lezen we allemaal een boek wat we gezamenlijk hebben gekozen. We bespreken dit op een doordeweekse avond. We kunnen ingaan op het boek zelf, de (levens)vragen, keuzes en dilemma’s die het boek oproept en de betekenis die het boek voor ieder van ons heeft. Heb je belangstelling? Op maandagavond 7 oktober is er een eerste bijeenkomst in de consistorie van de kerk van Lent waarin we over de opzet en invulling van de avonden door kunnen praten en we een eerste boek kunnen kiezen. Geef je naam door aan liesbethmeuldijk@gmail.com waarna je verdere informatie over tijd en plaats per e-mail krijgt. We verwachten mooie, bijzondere en verdiepende leeservaringen en besprekingen!

TWINTIGERS EN DERTIGERS-GESPREKSGROEP

Gezelligheid, ontspanning en gesprekken over levens- en geloofsvragen met andere jonge mensen, dat vind je bij deze groep die maandelijks bij elkaar komt bij één van de deelnemers thuis. De data voor 2019/2020 zijn maandagavond van 20:00-22:00 uur op 23 september, 21 oktober, 18 november, 20 januari, 24 februari, 23 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni. Tussendoor aansluiten bij de groep kan altijd. Dit seizoen laten we ons inspireren door artikelen over onderwerpen op het grensvlak van geloof en maatschappij van www.liberaalchristendom.nl. Voor meer informatie app, bel of mail met Wilma. Wilma@4-plek.nl, 06-53638470

PELGRIMSWANDELINGEN

Op de eerste zaterdag van de even maanden verzamelen we om half tien in de kerk van Ressen voor de pelgrimswandeling. Tijdens deze bezinnende wandelingen door het prachtige Betuwse land, staan we op gezette tijden stil bij iets wat de natuur ons laat zien of om te luisteren naar een inspirerende tekst. We beginnen met koffie in de kerk en starten na een eerste moment van bezinning en het aansteken van een lichtje de 7 km lange wandeling. Er wordt voor een groot deel in stilte gewandeld, onderweg is er een korte pauze met wat drinken en een kleine versnapering. Bij terugkomst in de kerk is het tijd om ons meegebrachte lunch te delen en sluiten we gezamenlijk af. Aanmelden is niet nodig. Start 9.30 uur vanaf de kerk in Ressen, Kerkenhofstraat 3. Kijk voor een overzicht van al onze activiteiten in de kalender.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten ?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten. Schrijf u dan nu in voor de  nieuwsbrief van één van de activiteiten. U krijgt dan alleen nieuws over de betreffende activiteit. Door onderstaand formulier in te vullen meld u zich aan voor de desbetreffende nieuwsbrief.

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.