De 4(e)-plek is (naast onze drie kerkgebouwen) overal waar we bij elkaar komen. Zingeving, ontmoeting en verdieping staan centraal in onze activiteiten. Hieronder vindt u een greep uit onze activiteiten.

Hiernaast vindt u een actueel overzicht. >>>

DAGELIJKS OCHTENDGEBED

Op elke werkdag is er in de kerk van Ressen een ochtendgebed van 9.00 tot 9.15 uur, om de dag te beginnen met aandacht en ruimte voor stilte, meditatieve muziek, een gebed, een tekst en een zegenbede. De kerk is op deze dagen open vanaf 8.45 uur, zodat wie dat wil alvast de stilte kan zoeken. Het ochtendgebed is toegankelijk voor iedereen: eenmalige (be)zoeker, trouwe kerkganger of nieuwsgierige.

Bid&Bakkie
Elke tweede vrijdag van de maand is er aansluitend aan het ochtendgebed gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. Een mooie combinatie: stilte, bezinning, gebed en ontmoeting. Aanmelden is niet nodig.

RETRAITEDAGEN

vlinder op vinger

Een pas op de plaats, een dagje offline, ruimte maken voor nieuwe dingen. De retraitedagen zijn elke oneven maand op een zaterdag, van 10.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur). Vaste onderdelen zijn meditatie, ontmoeting, stiltewandeling en creatieve werkvormen.
Kosten: €20, incl. koffie, thee, brood en soep.

PLEISTERPLAATSVIERINGEN

Een aantal keren per jaar zijn er in het kerkje in Ressen meditatieve vieringen op zondagavond van 19.30 tot 20.15 uur. Deze bestaan uit meditatieve liederen, muziek, rituelen en stilte. Na afloop is er gelegenheid om elkaar met een kop koffie of thee te ontmoeten in de nabijgelegen Kosterij.
Ook zijn er speciale Pleisterplaatsvieringen op 2 november (lichtjesavond) en rondom Kerst.

KOFFIEOCHTENDEN

Op elke eerste woensdag van de maand, van 10.00 tot 11.30 uur is er een koffieochtend in afwisselend Lent, Oosterhout en Ressen. Behalve koffie/thee met iets lekkers, ontmoeting en gezelligheid, is er ook altijd iets inhoudelijks, ingebracht door de predikant, een vrijwilliger of door de bezoekers zelf. Iedereen is welkom (dus ook niet-kerkleden) en aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen!

PELGRIMSWANDELINGEN

wandelschoenen

Op de eerste zaterdag van de even maanden start om 9.30 uur in de kerk van Ressen een pelgrimswandeling (± 6 km) door het prachtige Betuwse land en de uiterwaarden. We beginnen met koffie in de kerk en na een moment van bezinning en het aansteken van een lichtje vertrekken we. Er wordt voor een groot deel in stilte gewandeld, maar af en toe staan we stil bij iets wat de natuur ons laat zien of om te luisteren naar een inspirerende tekst. Onderweg is er een korte pauze met wat drinken en een kleine versnapering. Bij terugkomst in de kerk is het tijd om onze meegebrachte lunch te delen en sluiten we gezamenlijk af.
Aanmelden is niet nodig.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Meld u zich aan voor de wekelijkse, digitale nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar het kerkelijk bureau.

Aankomende activiteiten