BASISCURSUS ‘7+1'

7 Plus 1 (voor twintigers en dertigers)
Misschien heb je van huis uit wel iets meegekregen over het geloof en is het verwaterd of weet je niet precies wat jij ermee kunt of wilt. Je bent op zoek bent naar zingeving en verdieping op een manier die bij jou past. Dan is 7 plus 1 echt iets voor jou!
Aan de hand van mooie, ontroerende, en soms verrassende Bijbelse verhalen en ontmoetingen met mensen, komen alle belangrijke geloofsthema's aan de orde.
De cursus bestaat uit zeven (maandelijkse op maandag van 20:00 – 22:00 uur) avonden en een dag en is gericht op op twintigers en dertigers. Er zijn inmiddels 12 aanmeldingen, maar er kunnen nog een paar mensen bij en anders splitsen we de groep. Aanmelden bij Wilma@4-plek.nl

DAGELIJKS OCHTENDGEBED

Op elke werkdag is er in de kerk van Ressen een ochtendgebed van 9:00-9:15 uur.
Samen bidden is vanaf de eerste Christelijke gemeentes een goede en vaste gewoonte. In de kloosters wordt wereldwijd meerdere malen per dag gebeden. Voor velen is het een troostende gedachte: door het tijdsverschil in de wereld kun je er zeker van zijn dat er altijd, 24/7 dus, ergens in de wereld wordt gebeden, ook voor jou.

Het ochtendgebed in Ressen is een moment van aandacht om de dag te beginnen met ruimte voor stilte, meditatieve muziek, een gebed, een tekst uit de traditie en een zegenbede.

Op maandag tot en met vrijdag is de kerk open vanaf 8:45 uur zodat wie dat wil alvast de stilte kan zoeken. De ochtendgebeden bieden een mogelijkheid voor een betekenisvol moment voor iedereen, kerkganger of niet. Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen, of je nu eenmalig mee doet, of regelmatig.

Data: Nader te bepalen.
Meer informatie of vast opgeven: bij Wilma Hartogsveld (wilma@4-plek.nl) , 0653638470

RETRAITEDAGEN

Pas op de plaats, een dagje offline - retraitedagen. Een dag zonder mobiel, tijd voor jezelf, ruimte voor iets nieuws. Dat bieden de retraitedagen die elke oneven maanden op een zaterdag worden
gehouden van 10:30 - 16:00 uur. Vaste onderdelen zijn meditatie, ontmoeting, stiltewandeling en creatieve werkvormen.
We starten om 11.00 uur. De inloop is vanaf 10.30 uur. Het programma duurt tot ca 16.00 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en soep. Neem zelf een lunchpakket mee. We vragen voor deze dag een kleine bijdrage van € 15,- die je ter plaatse contant kunt betalen.We gaan ook naar buiten, dus neem je wandelschoenen mee. Data: 29 september, 10 november, 12 januari, 9 maart en 11 mei
Locatie: De Kosterij, Kerkenhofstraat 3, Ressen
Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Winny Eijbersen, via e-mail: info@pleisterplaatsressen.nl of telefoon 06 – 14 89 45 40.

CHORAL EVENSONG

De Choral Evensong wortelt in de monastieke traditie en is in de Rooms Katholieke en Protestantse kerk geliefd. De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde
muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat ook mensen zonder kerkelijke achtergrond de Choral Evensong erg waarderen. Samen met de Rooms Katholieke parochie organiseren we dit regelmatig.
De eerstvolgende keer (op 18 november, 19:00 uur in de Maria Geboortekerk in Lent) met medewerking van het Vocaal Theologenensemble o.l.v. Hanna Rijken.

SPIRITUEEL CAFE

Met enige regelmaat organiseren we een inmiddels beproefd concept: het spiritueel café. We bespreken onderwerpen waar wetenschap en geloof elkaar raken en dikwijls met elkaar lijken te botsen. Alles onder het genot van een kop koffie of thee of een goed glas wijn. De avonden zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in thema’s rond geloof en wetenschap. De toegang is gratis.
Thema's en data voor het Spirituele cafe's volgen.

TOP2000DIENST

Er worden sinds 2012 in heel Nederland steeds meer top-2000 diensten gehouden in de periode tussen kerst en Oud&Nieuw. Vorig jaar op meer dan honderd plaatsen in Nederland! Op zondag 30 december 2018 is het zover: de eerste Top 2000 dienst van de Vierplek! Laat je raken door popliedjes en persoonlijke verhalen en ontdek wat popmuziek en geloof met elkar te maken hebben. Tot 1 december kun je via de site van de Vierplek laten weten wat jouw mooiste popliedje is en wat dat lied voor jou betekent. Uit de inzendingen maken we een keus die van liederen op zondag 30 december life worden gespeeld en gezongen. De Top 2000dienst begint om 19:00 uur, vanaf 18:30 uur inloop en na afloop een drankje en goed gesprek in dezelfde zaal die dan is omgebouwd tot Top2000cafe. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie.

PLEISTERPLAATSVIERINGEN

Een aantal keren per jaar worden er in het kerkje in Ressen meditatieve vieringen gehouden. Deze bestaan uit meditatieve liederen uit Taizé, muziek en stilte. De vieringen duren ongeveer een uur en vinden plaats op zondagavond. Na afloop is er gelegenheid om elkaar met een kop koffie of thee te ontmoeten in de nabijgelegen kosterij.

Kijk voor een overzicht van alle evenementen in onze kalender.

KOFFIE OCHTENDEN

Op elke eerste woensdag van de maand is er een koffie ochtend in afisselend Lent, Oosterhout en Ressen, in het bijgebouw van de kerk. De ochtenden zijn van 10:00 uur tot 11: 30 uur en behalve koffie/thee met iets lekkers, ontmoeting en gezelligheid is er ook altijd iets inhoudelijks. Dat kan iets zijn dat door de predikant, de ouderenpastor of een van de ouderlingen wordt ingebracht, maar ook iets dat uit de bezoekers zelf komt. Niet alleen kerkleden zijn welkom en aanmelden is niet nodig. Loop gewoon eens binnen op een koffie ochtend! De data voor het seizoen 2018/2019 zijn: 5 september (Lent); 3 oktober (Oosterhout), 7 november (Ressen), 5 december (Lent), 2 januari (Oosterhout), 6 februari (Ressen), 6 maart (Lent), 3 april (Oosterhout), 8 mei (Ressen), 5 juni (Lent), 3 juli (Oosterhout) en 7 augustus (Ressen)

BID&BREAKFAST

Elke laatste vrijdag van de maand is er aansluitend aan het dagelijkse ochtendgebed (op werkdagen van 9:00-9:15 uur) een gezamenlijk ontbijt in de kerk, bij goed weer in de boomgaard. Een mooie combinatie: stilte, bezinning, gebed en ontmoeting. Aanmelden is niet nodig, voor ontbijt wordt gezorgd. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

EAT AND GREET

Een laagdrempelige gelegenheid om nieuwe mensen in jouw omgeving te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Maandelijks koken we voor zo’n 10 personen. Onder het genot van een eenvoudige maaltijd, nemen we de tijd om met elkaar in gesprek te gaan. We praten dan over thema’s die ter tafel komen, zoals het combineren van werk- en zorgtaken, opvoeden van kinderen en gezondheid, etc. Ds. Wilma Hartogsveld is de gastvrouw van de avonden. De data worden gepubliceerd in de kalender/agenda. Opgeven:  bij Wilma Hartogsveld (wilma@4-plek.nl) / 065363847 of bij Jitske Sietinga (jitske@4-plek.nl)

PELGRIMSWANDELINGEN

Op de eerste zaterdag van de even maanden verzamelen we om half tien in de kerk van Ressen voor de pelgrimswandeling. Tijdens deze bezinnende wandelingen door het prachtige Betuwse land, staan we op gezette tijden stil bij iets wat de natuur ons laat zien of om te luisteren naar een inspirerende tekst. We beginnen met koffie in de kerk en starten na een eerste moment van bezinning de 6 km lange wandeling. Voor de lunch zullen we weer terug zijn in de kerk in Ressen. Aanmelden is niet nodig. Start 9.30 uur vanaf de kerk in Ressen, Kerkenhofstraat 3. Kijk voor een overzicht van al onze activiteiten in de kalender.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten ?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten. Schrijf u dan nu in voor de  nieuwsbrief van één van de activiteiten. U krijgt dan alleen nieuws over de betreffende activiteit. Door onderstaand formulier in te vullen meld u zich aan voor de desbetreffende nieuwsbrief.

Toekomstige evenementen

 1. Oecumenische kerstviering Oosterhout

  18 december @ 19:30 - 20:30
 2. Ochtendmeditatie

  19 december @ 09:00 - 09:15
 3. Ochtendmeditatie

  20 december @ 09:00 - 09:15
 4. Ochtendmeditatie

  21 december @ 09:00 - 09:15
 5. Oecumenische kerstviering voor ouderen (Lent)

  21 december @ 11:00 - 12:00
 6. Pleisterplaatsviering in Ressen

  23 december @ 19:30 - 20:15
 7. Gezinskerstnachtdienst met Koor4Kids

  24 december @ 19:00 - 20:00
 8. Kerstviering

  25 december @ 10:00 - 11:15